|
|
| | | | |  

 
 
  danas je
 
 
 
 Rubrike
Novosti
Savjeti za uređenje nekretnine
Kupaonice savjeti za uređenje
Kuhinje opremanje, uređenje
Sobe, spavaće, dječje, dnevne
Gradnja materijali i savjeti
Solarna energija
Alarmi video nadzor
Različite vrste nekretnina
Bankarski krediti za nekretnine
Tvrtke za gradnju nekretnina
Zakonski propisi
Stanovi Velika gorica
MBI članci
Marketing i oglašavanje
 

Add to Google

 
madraci
parket Galeković
Parketi Galeković
  Trenutak
 

Održavanje krovova

Čvrst i kvalitetan krov će čuvati Vašu kuću i obitelj zaštićenima od prirodnih nepogoda, no krov koji curi mogao bi izazvati probleme koji će sigurno biti skupi za popravak ali i prilična gnjavaža. Kako bi Vaš krov u potpunosti odrađivao svoju funkciju pobrinite se za sljedeće stvari;

Počistite smeće i prljavštine sa krova. Kako je Vaš krov neposredno izložen utjecajima prirode on je i prvi na kojeg padaju nečistoće, lišće, grane. Tokom vremena taj će se otpad nakupiti u većim količinama i početi izazivati probleme poput zadržavanja vode koja će tokom vremena uzrokovati propuštanje krova.

Krov održavajte redovno i pažljivo uklanjajte lišće i ostale nečistoće koje završe na njemu.

Redovno trebate provjeravati ovratnike na cijevima za odvodnju vode. Ovratnici okružuju cijevi i drže ih pričvršćenima za fasadu. Ovratnici često degradiraju tokom vremena, napada ih voda, hladnoća i hrđa. Trebate ih redovno provjeravati jer na njima ne smije biti napuklina i trebaju biti dobro pričvršćeni. Iako manje popravke na ovratnicima možete napraviti i sami, najbolje je ipak da veće zahvate odradi profesionalac.

Držite krovne žljebove čistima. Žljebovi su kanali čija je funkcija prikupljanje vode koja pada sa krova i njezino usmjeravanje od temelja kuće. Ukoliko želite imati krov koji ne propušta trebate žljebove držati čistima.


Ukoliko se oni začepe sa lišćem ili drugim nečistoćama voda će se početi vraćati i time ćete si napraviti veliki problem. Žljebove nije jednostavno čistiti, teško su dostupni i potrebna vam je posebna oprema. I ovaj je posao iz više razloga ipak pametnije prepustiti profesionalcima.

Na krovu se nalaze i elementi koje su na poseban način spojeni sa krovnom konstrukcijom, to su dimnjaci, otvori za ventilaciju i sl. Takvi spojevi se također trebaju redovno pregledavati. Moraju biti zaštićeni od vlage i hrđe.

Njihova je funkcija odvraćanje vode od elemenata koji su spojeni sa krovom, ukoliko se ta funkcija poremeti također ćete imati problema sa curenjem krova.

 
 

Nekretnine Prodaja - gradnja i materijali - savjeti - sadržaj

kupnja kuće    
krovni prozori - osvjetljenje prozračivanje crijep - vrste, tipovi vrata - ulazna
krovni prozori - vrsta i dimenzije crijep - prednosti i nedostatci vrata - sobna
metalni krovovi crijep - karakteristike vrata - garažna
pokrivanje krovova - šindra crijep - održavanje i popravci vrata - protuprovalna
pokrivanje krovova - crijep strojno žbukanje klizna vrata stijene
podno grijanje pregradni knauf zidovi automatska klizna vrata
peći na drva blindirana vrata industrijska vrata
preuređenje garaže pranje čišćenje krova od šindre održavanje krovova

Energoatest

   
minimalni tehnički uvjeti priključak za struju atest električnih instalacija ili atest za struju
energoatest atest za buku zaštita na radu
     
 

 
krovni prozori crijep ulazna vrste krovnih prozora prednosti crijepa sobna krovovi vrata metalni krovovi karakteristike garažna pokrivanje krova šindra podno grijanje grijanje strojno žbukanje knauf blindirana klizna klizne stijene automatska industrijska peći na drva kupnja kuće