|
|
| | | | |  

 
 
  danas je
 
 
 
 Rubrike
Novosti
Savjeti za uređenje nekretnine
Kupaonice savjeti za uređenje
Kuhinje opremanje, uređenje
Sobe, spavaće, dječje, dnevne
Gradnja materijali i savjeti
Solarna energija
Alarmi video nadzor
Različite vrste nekretnina
Bankarski krediti za nekretnine
Tvrtke za gradnju nekretnina
Zakonski propisi
Stanovi Velika gorica
MBI članci
Marketing i oglašavanje
 

Add to Google

 
madraci
parket Galeković
Parketi Galeković
  Trenutak
 

Kupaonice - kako odabrati tuš?

Kako bi mogli odabrati najekonomičniji tip tuša za kupaonicu, potrebno je prepoznati određene faktore prema kojima je moguće odrediti koji tuš najbolje odgovara Vašim potrebama.

Mješalica je na primjer najbolji izbor u kućanstvima gdje su i topla i hladna voda u cijevima na jednakom pritisku.Većina modernih tuševa u kupaonicama prilagodljivo je različitim pritiscima vode (npr. ukoliko imamo spremnik za toplu vodu, a hladna dolazi direktno iz vodovoda).

Bitno je provjeriti da li odabrani tuš može raditi na određenom sustavu.Takvi sustavi uključuju one kod kojih se topla voda dostavlja vodovodnim sustavom kroz protočni ili kombinirani bojler. Kako bi bili sigurni da je tuš koji ste odabrali pogodan za vaš vodovodni sustav prije kupnje pogledajte na kakve se sustave može ugraditi odabrani tuš ili ugradnju tuša ipak prepustite vodoinstalateru.

Tuš ugrađen u sklopu kade je još uvijek jedan od najčešće susretanih tuševa kod nas.To je tuš kod kojeg su crijevo i glava tuša spojeni sa mješalicom na slavini kade. Kod ovakvih se tuševa temperatura vode podešava ručno kao i temperatura vode iz slavine. Ovakve tuševe najčešće nalazimo u sklopu kada. Njihova je prednost u tome što su relativno jeftini i ne zahtjevaju dodatnu instalaciju.

Sa druge strane kod takvih tuševa imamo relativno malu kontrolu nad temperaturom vode što ponekad može biti nezgodno.Kod tuša sa ručnim mikserom ili termostatom crijevo i glava tuša su dio zidne jedinice a topla i hladna voda su spojene na jedan ventil.

Temperatura i pritisak vode tuša u kupaonici kontroliraju se jednim ili pomoću više ručkica (kod skupljih modela). Ovakvi tuševi mogu imati ugrađen i termostat koji sam prilagođava temperaturu vode i sprečava da ona postane pre vruća.

Prednost ovakvih tuševa je njihova visina jer su dio zidne jedinice, a kontrola temperature vode kod njih je znatno jednostavnija. Ovakvi su tuševi nešto skuplji od prije spomenutih riješenja, a njihova instalacija zahtjeva ugradnju cijevi za toplu i hladnu vodu u zid.

 
 

Kupaonice - savjeti za uređenje - sadržaj

odabir tuša u kupaonici kupaonice odvodnja vode kupaonica u potkrovlju
ugradnja tuša u kupaonici priprema za postavljanje kade održavanje kupaonice
planiranje postavljanje tuša postavljanje kade u kupaonicu uređenje kupaonice
kade za kupaonicu kupaonski umivaonici savjeti za renoviranje kupaonice
kade od fiberglasa kade od lijevanog željeza akrilne plastične kade
mramorne kade bide za kupaonicu vrata za tuš kabine i kade
 

 
kupaonica kada kupaonice u potkrovlju kupaonske pločice održavanje kupaonice renoviranje kupaonice ugradnja kade ugradnja tuša uređenje kupaonice bide odabir tuša planiranje odvoda kade kade od mramora plastične kade fiberglas kade vrata za tuš kabine