|
|
| | | | |  

 
 
  danas je
 
 
 
 Rubrike
Novosti
Savjeti za uređenje nekretnine
Kupaonice savjeti za uređenje
Kuhinje opremanje, uređenje
Sobe, spavaće, dječje, dnevne
Gradnja materijali i savjeti
Solarna energija
Alarmi video nadzor
Različite vrste nekretnina
Bankarski krediti za nekretnine
Tvrtke za gradnju nekretnina
Zakonski propisi
Stanovi Velika gorica
MBI članci
Marketing i oglašavanje
 

Add to Google

 
madraci
parket Galeković
Parketi Galeković
  Trenutak
 

Kako ugraditi tuš u kupaonici ?

Prva stvar koju morate učiniti prije postavljanja tuša u Vašu kupaonicu jest odabrati vrstu tuša. Kako bi saznali nešto više o vrstama tuševa i odabiru najpogodnije za Vaše potrebe možete pročitati naš članak "Kupaonice, kako odabrati tuš?".

Preporučljivo je da prije početka ugradnje označite položaj glave tuša i ventila za kontrolu te da isplanirate kako ćete dovesti cijevi na potrebna mjesta. Također trebate razmisliti i o položaju sustava za odvodnju. Ukoliko ugrađujete električni tuš morate u obzir uzeti položaj električnog kabla i prekidača za tuš.

Ukoliiko sami ugrađujete tuš i nemate baš puno prijašnjeg iskustva svakako proučite upute za ugradnju koje ste dobili sa tušem kojeg želite ugraditi. Pomoću uputa prvo postavite ventil za tuš. Prije nego što počnete sa ugradnjom i prilagodbom cijevi koje će kasnije tuš opskrbljivati vodom provjerite da li ste zatvorili glavni ventil za vodu. Kako bi zaštitili cijevi one bi trebale biti prekrivene vodonepropusnim materijalom.

Također na cijevi treba postaviti i ventile za izolaciju. Tek nanon što ste to učinili cijevi možete postaviti na zato predviđena mijesta i prekriti gipsom kako bi poravnali zid.

Slijedeći korak je pričvršćivanje nosača, glave tuša i spojnica za cijevi. Nakon toga pričvrstite cijevi za dovod vode na glavnu kontrolu tuša. Nakon što ste to učinili pustite vodu u sustav i provjerite da li cijevi negdje puštaju.

Neka Vas ne zabrinjava ako primjetite da pokoji spoj pomalo pušta jer ćete većinu takvih problema moći ukloniti dotezanjem spojeva.

Ukoliko u Vašu kupaonicu ugrađujete električni tuš prije nego što krenete sa postavljanjem i spajanjem žica provjerite da li ste isključili struju.

Nakon što spojite tuš na izvor električne energije (najbolje da to učinite prema uputama koje ste dobili uz Vaš tuš) možete ponovo uključiti struju. Vaša je kupaonica sada spremna za postavljanje tuš kabine i/ili zastora.

 
 

Kupaonice - savjeti za uređenje - sadržaj

odabir tuša u kupaonici kupaonice odvodnja vode kupaonica u potkrovlju
ugradnja tuša u kupaonici priprema za postavljanje kade održavanje kupaonice
planiranje postavljanje tuša postavljanje kade u kupaonicu uređenje kupaonice
kade za kupaonicu kupaonski umivaonici savjeti za renoviranje kupaonice
kade od fiberglasa kade od lijevanog željeza akrilne plastične kade
mramorne kade bide za kupaonicu vrata za tuš kabine i kade
 

 
kupaonica kada kupaonice u potkrovlju kupaonske pločice održavanje kupaonice renoviranje kupaonice ugradnja kade ugradnja tuša uređenje kupaonice bide odabir tuša planiranje odvoda kade kade od mramora plastične kade fiberglas kade vrata za tuš kabine