|
|
| | | | |  

 
 
  danas je
 
 
 
 Rubrike
Novosti
Savjeti za uređenje nekretnine
Kupaonice savjeti za uređenje
Kuhinje opremanje, uređenje
Sobe, spavaće, dječje, dnevne
Gradnja materijali i savjeti
Solarna energija
Alarmi video nadzor
Različite vrste nekretnina
Bankarski krediti za nekretnine
Tvrtke za gradnju nekretnina
Zakonski propisi
Stanovi Velika gorica
MBI članci
Marketing i oglašavanje
 

Add to Google

 
parket Galeković
Parketi Galeković
  Trenutak
 

Kupaonice, planiranje ugradnje tuša.

Kada planirate ugradnju tuša u Vašu kupaonicu najbitnije je uzeti u obzir pritisak vode i planiranje položaja cijevi i sustava za odvodnju za Vaš novi tuš.

Ponekad je pritisak u vodovodnim cijevima potrebno prilagoditi zahtjevima tuša koji postavljate. Povećanje pritiska se može postići na nekoliko načina. Jedan od načina je podizanje spremnika za hladnu vodu na veću visinu.

Podizanje spremnika ne znači nužno da ga moramo podići za nekoliko metara, katkad je i 15 centimetara sasvim dovoljno da bi dobili potreban pritisak u cijevima. Prilikom podizanja spremnika hladne vode moramo povesti računa i o tome da se cijevi za dovod i odvod vode iz spremnika također moraju prilagoditi novoj visini spremnika.

Drugi je način postavljanje jednostruke ili dvostruke pumpe. Koju god pumpu izaberete trebat ćete je spojiti na izvor električne energije kako bi mogla raditi. Jednostruku pumpu treba postaviti između kontrole mješalice i glave tuša. Na ovaj način se pritisdak podiže u glavi tuša i time ostvarujemo željeni učinak. Dvostruka pumpa treba biti postavljena na dovodne cijevi. Ona pritisak podiže na dovodnim cijevima za hladnu i toplu vodu prije nego što ta voda dođe do mješalice.

Planiranje dovoda vode je drugi bitan faktor kod planiranja tuša u kupaonici. Najbolje je za dovod koristiti cijevi promjera 15 mm koje što ravnije i što kraće vode do tuša. Prednost toga je zadržavanje maksimalnog pritiska i minimalni gubitak topline. Također je preporučljivo na cijevima koristiti što manje koljena jer ona povećavaju otpor u toku dovoda vode. Umjesto toga radije ukoliko je to moguće savijte cijev.

Ukoliko ugrađujete ručni mikser dovod hladne vode mora ići direktno iz spremnika za hladnu vodu za razliku od cijevi koje dovbode vodu do bilo koje druge slavine u kućanstvu kako u slučaju ekstremnih temperatura pritisak ne bi padao.

Za razliku od toga toplu vodu možete uzeti iz ogranka dovodne cijevi jer ukoliko iz nekog razloga bude smanjen dovod tople vode to neće rezultirati većim problemima već samo privremenom smetnjom.

Ukoliko se radi o tušu sa termostatom i hladna i topla voda mogu se uzeti iz ogranka dovodnih cijevi jer se temperatura vode sama kontrolira pomoću ugrađenog stabilizatora.

 
 

Kupaonice - savjeti za uređenje - sadržaj

odabir tuša u kupaonici kupaonice odvodnja vode kupaonica u potkrovlju
ugradnja tuša u kupaonici priprema za postavljanje kade održavanje kupaonice
planiranje postavljanje tuša postavljanje kade u kupaonicu uređenje kupaonice
kade za kupaonicu kupaonski umivaonici savjeti za renoviranje kupaonice
kade od fiberglasa kade od lijevanog željeza akrilne plastične kade
mramorne kade bide za kupaonicu vrata za tuš kabine i kade
 

 
kupaonica kada kupaonice u potkrovlju kupaonske pločice održavanje kupaonice renoviranje kupaonice ugradnja kade ugradnja tuša uređenje kupaonice bide odabir tuša planiranje odvoda kade kade od mramora plastične kade fiberglas kade vrata za tuš kabine